Symantec, 25 Adet Zararlı Uygulama Keşfetti

Symantec araştırmacıları, Google Play Store'da toplamda 2,1 milyondan fazla indirilen 25 adet zararlı uygulama keşfetti.

Ali
Pt, 23/09/2019 - 23:51
Güvenlik
Symantec, 25 Adet Zararlı Uygulama Keşfetti

Son zamanlarda oldukça sık olarak Google Play Store'da zararlı uygulamalar keşfediliyor. Bu uygulamalar, kimi zaman kullanıcıların verilerini toplama özelliğine, kimi zaman ise reklam çıkartma özelliğine sahip olabiliyor.

Symantec araştırmacıları da Google Play Store'da 25 adet zararlı uygulama keşfetti ve bu uygulamaların toplamda 2,1 milyondan fazla indirildiği söylendi.

Araştırmacılar yayınladıkları blog gönderisinde, keşfettikleri zararlı uygulamaların Nisan 2019'dan itibaren Play Store'a yüklendiğini, genellikle fotoğraf düzenleme konseptine sahip olduklarını ve 22 farklı geliştirici hesabına bağlı olduklarını söyledi.

Uygulamaların benzer bir kod yapısına sahip olduklarını söyleyen araştırmacılar, bu durumun uygulamaları geliştirenlerin aynı organizasyona mensup olabileceklerini veya aynı kaynak kodları kullandıklarını gösterdiğini söyledi.

Zararlı uygulamalar, ilk kurulduklarında normal bir uygulama gibi "uygulama ekranında" gözüküyordu ve kullanıcı uygulamayı kullanabiliyordu. Ancak daha sonra uygulamalar, arka planda üçüncü taraf bir servise bağlanarak bir konfigürasyon dosyası indiriyordu.

Daha sonra bu dosyayı kullanan uygulamalar, kendilerini "uygulama ekranından" gizliyordu ve kullanıcı uygulamayı görmese bile karşısına tam ekran reklamlar çıkıyordu. Reklamlar, rastgele aralıklarla kullanıcının karşısına çıkıyordu ve bunların hangi uygulama tarafından karşısına çıktığını anlamak kullanıcılar için biraz zordu.

Söz konusu uygulamaların yazarlarının, uygulamalarını "uygulama ekranında" gizlemeyi başardıkları için reklamlardan gelir elde etme ihtimalleri yüksekti.

Symantec araştırmacıları, uygulamaların 2 Eylül'de Google'a bildirildiğini ve yetkililerin uygulamaları Play Store'dan kaldırdıklarını söyledi.

Subscribe to newsletter

Yorumlar

Yorum mevcut değil.