Twitter'da Artan Dolandırıcılık Reklamları
Phishing(oltalama) yöntemiyle kullanıcıları tuzağına düşürmek isteyen kötü niyetli hackerlar, Twitter'a sponsorlu reklam verecek kadar ileri gitmeye başladılar artan bu dolanrıcılık reklamlarına karşın Twitter'ın nasıl bir önlem alacağı ise şu an için belirsiz görünüyor.
Son zamanlarda internet ortamı phishing(oltalama) saldırıları yapmak isteyen hackerlarla dolup taştı. Bu saldırı yöntemiyle kullanıcıları tuzağına düşürmek isteyen kötü niyetli hackerlar, Twitter'a sponsorlu reklam verecek kadar ileri gitmeye başladılar. Twitter'a dolandırıcılık reklamlarının defalarca kez bildirilmesine rağmen sürekli yenileri gelmekte. Twitter'ın bu konu hakkında nasıl bir önlem alacağı ise şu an için belirsiz görünüyor.
Twitter'da çıkan bu dolandırıcılık reklamları Twitter tarafından sponsorlu olarak belirtildiği için hackerların kullanıcıları ikna etmeleri çok daha kolaylaşıyor. Bu reklamların içreği genelde "çekilişe katılın 10gb internet ve otomobil kazanma şansı yakalayın" gibi ilgi çekici şekilde hazırlanmakta. Reklamların linklerine tıklandığında sahte bankacılık siteleri açılmakta ve müşteri numarası, şifre vb. bilgiler istenmekte eğer tuzağa yakalanan kişi bu tip bilgileri karşı tarafa verirse banka hesapları, kredi kartları her an boşaltılabilir hâttâ bazı durumlarda kullanıcının çeşitli bilgilerinin ele geçmesi için sadece siteye girmesi yeterli olabilmektedir. Bu yüzden bu tip reklamlara, linklere tıklamamak en doğru seçenek.
Phishing saldırısı; bir yasal firmanın(banka, alışveriş siteleri vb.) internet sitesini kopyalayıp farklı bir alan adı altında yayınlayarak, kullanıcıları sanki firmanın sitesine giriyormuş gibi hissettirip bilgilerini ele geçirdikleri bir saldırı yöntemidir. Phishing için kullanılan sitelerin linkleri firmaların sitelerine benzer olacak şekilde seçilir örneğin abc bankasının internet sitesi abcbank.com olsun saldırı için kullanılacak internet sitesi ise örneğin abcbank-mobil.com veya aabcbank.com şeklinde olabilmektedir.
Yorumlar